fbpx

Videobewaking

Naast alarmverwerking van reguliere alarmsystemen, biedt Service Centrale Nederland B.V. ook videobewaking aan. Camera’s zijn een ideale (aanvullende) tool bij het verwerken en opvolgen van een alarmmelding. Videobewaking zorgt voor extra controle en geeft een gevoel van veiligheid. Het psychologisch effect van videobewaking is enorm. Weten dat er iemand meekijkt, is vaak al voldoende om een misdrijf te voorkomen.

Camera’s kunnen voor verschillende redenen geplaatst worden:

  • Verificatie: De meldkamer kan op basis van de beelden beoordelen welke specifieke actie er dient uitgevoerd te worden bij de alarmmelding in kwestie. Dit resulteert in een optimale verwerking van een alarmmelding.
  • Surveillance: Camera’s worden ingezet om een pand of terrein te observeren. U kunt bijvoorbeeld een bepaald tijdstip doorgeven wanneer er een controle dient te gebeuren. Daarnaast is het mogelijk om intelligente camera’s te plaatsen. Deze detecteren vreemde bewegingen en geven dit door aan de meldkamer voor verdere opvolging.
  • Maatwerk (toegangscontrole, procesbewaking, bezoekersregistratie,...): Camera’s kunnen volledig op basis van uw specifieke wensen geplaatst worden. Toegangscontrole op afstand is bijvoorbeeld mogelijk. Enkel toegang verlenen aan specifieke personen, controle hierop uitvoeren en misdrijven signaleren kan perfect met behulp van camerabewaking.

Een optimaal communicatienetwerk en een goede overdrachtssnelheid van beelden is bij videobewaking essentieel. Service Centrale Nederland B.V. beschikt over de juiste ontvangstapparatuur.

Benieuwd welke meerwaarde videobewaking heeft voor uw situatie? Neem contact op en we geven u graag advies.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!